مشخصات پژوهش

صفحه نخست /سنتز و مطالعه الکتروکاتالیست ...
عنوان سنتز و مطالعه الکتروکاتالیست های مبتنی بر هیدروکسیدهای دوتایی لایه ای سولفیده شده و کامپوزیت آن با گرافن اکسید احیا شده(rGO) برای شکافت آب
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها هیدروکسیدهای دوتایی لایه ای، الکتروکاتالیست، اکسایش آب، فوم نیکل، گرافن اکسید
چکیده همراه با افزایش جمعیت و توسعه اقتصاد، تقاضای جهانی انرژی به طور مداوم در آینده قابل پیش بینی افزایش خواهد یافت. و استفاده از منابع انرژی معاصر به جای استفاده از سوخت های فسیلی مانند زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی رونق بیشتری خواهد یافت. پذیرفته شده ترین سوخت ایده آل سازگار با محیط زیست، هیدروژن است که در اکسایش آب تولید می شود و برای دستیابی به استفاده پایدار از آب به عنوان منبع سوخت برای نیازهای آینده سازگار می شود.هیدروکسیدهای دوتایی لایه ای دارای ظرفیت جذب بالا و شکاف باند قابل تنظیم هستند، برای تبادل کاتیون-آنیون مناسب هستند و می توانند مکان های واکنش احیا و اکسیداسیون را برای تولید فعال H2 و O2 ناشی از شکافت آب فراهم کنند. یکی از مهم ترین ویژگی های هیدروکسیدهای دوتایی لایه ای، تبادل آنیون فوق العاده آن ها است.به منظور جلوگیری از اثرات زیست محیطی بیشتر، تامین انرژی از طریق انرژی های پاک انجام می شود. از میان این انرژی ها، هیدروژن سبز (هیدروژن ساخته شده بدون استفاده از منابع فسیلی) به عنوان سوخت استفاده می شود، زیرا ترکیب هیدروژن و اکسیژن یک واکنش انرژی مطلوب است، که انرژی سبز تولید می کند. و فقط بخار آب از خود ساطع می کند و هیچ اثری در جو باقی نمی گذارد. علاوه بر این، چگالی انرژی گرانشی قابل توجه آن، آن را به یک ترکیب ارزشمند برای کاربردهای انرژی تبدیل می کند. مقرون به صرفه ترین تولید هیدروژن سبز به الکترولیز آب متکی است، جایی که جریان الکتریکی از آب عبور می کند تا واکنش اکسایش آب را کامل کند. بنابراین می توان از اهمیت استفاده از هیدروکسید دوتایی لایه ی به عنوان الکتروکاتالیست چون کم هزینه، پایداری حرارتی بالا، قابلیت تبادل یونی و سطح وسیع نام برد. و از معایب LDHها می توان به هدایت الکتریکی ضعیف و سطح فعال الکتروشیمیایی کوچک اشاره کرد.بنابرین از ضروریات این پژوهش استفاده از الکتروکاتالیست های کارآمد برای تسهیل فرآیند اکسیداسیون از جمله کاهش پتانسیل و بهبود راندمان تبدیل، و برای افزایش رسانایی و افزایش سطح فعال اهمیت زیادی دارند.
پژوهشگران خدیجه عمرانی (دانشجو)، ذوالفقار رضوانی (استاد راهنما)، لیلا جعفری فروزین (استاد مشاور)، کاملیا نجاتی (استاد راهنمای دوم)