مشخصات پژوهش

صفحه نخست /مطالعه تغییرات ساختاری و ...
عنوان مطالعه تغییرات ساختاری و عملکردی فوتوپروتئین نمیوپسین2 تحت اثر تغییر بار سطحی در موقعیت گلوتامین 23 با استفاده از جهش زایی هدف دار
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها بیولومینسانس، جهش زایی، فوتوپروتئین، کولنترازین، نمیوپسین2
چکیده در طبیعت نشرنور برای اهدافی مانند: تولید مثل، تغذیه و دفاع انجام می شود [8]، اما درin vitro پروتئین های لومینسانس ابزارهای بیوشیمیایی با ارزشی هستند که در زمینه های مختلف، کاربردهای بسیاری دارند. از جمله این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد: تجزیه و تحلیل بیان ژن، سنجش هیبریداسیون اسید نوکلئیک، مطالعه رفتار دینامیکی پروتئین ها، برهم کنش پروتئین ها، ردیابی مسیرهای انتقال سیگنال، به ویژه برای سیگنال های کلسیم، کشف داروهای جدید، بررسی فرایندهای بیوشیمیایی و تصویر برداری با سلول های زنده [9]. این پروتئین ها ویژگی های خاصی همچون نویز کم پس زمینه، عدم سمیت سلولی و حساسیت تشخیصی بالا دارند [10]. از سوی دیگر تولید کیت های تشخیصی سرطان، سبب توجه روز افزون به فوتوپروتئین ها شده است. در این مطالعه هدف این است که از ترکیبی از روش های جهش زایی و طیف سنجی استفاده کنیم تا نقش باقی مانده های خاصی درEF-hand I نمیوپسین 2 و تاثیر آن بر ساختار و فعالیت این فوتوپروتئین را بررسی کنیم. بدیهی است که اعمال جهش زایی هدف دار، در مناطق استراتژیک فوتوپروتئین ها می تواند ویژگی های تکاملی و فیزیک و شیمیایی آن ها را تحت تاثیر قرار داده و بر اساس کاربرد مورد نظر، پروتئین هایی ایجاد خواهد کرد که ویژگی های نوری و عملکردی جدید دارند. در نهایت می توان گفت: راهبرد این گونه مطالعات در توسعه مرزهای دانش با جنبه مهندسی پروتئین می تواند اطلاعات مفیدی در اختیار محققان قرار دهد و از جنبه کاربردی می تواند برای تولید کیت های تشخیصی مبتنی بر دورنگ، در تشخیص همزمان دو سرطان بکار رود.
پژوهشگران زهرا کریمی تکرمی (دانشجو)، امیر دهقانی (استاد راهنما)، خسرو خلیفه (استاد مشاور)، وهب جعفریان (استاد راهنمای دوم)