مشخصات پژوهش

صفحه نخست /تهیه و مشخصه یابی سیستم ...
عنوان تهیه و مشخصه یابی سیستم نانوالیاف دولایه ضدباکتری پلی کاپرولاکتون/پلی کاپرولاکتون-کلاژن بارگذاری شده با شیکونین و جنتامایسین برای کاربردهای ترمیم زخم
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها نانوالیاف دولایه، کلاژن، پلی کاپرولاکتون، شیکونین، جنتامایسین، ترمیم زخم
چکیده امروزه داربست های زیستی نقش مهمی در بازسازی بافت های آسیب دیده ایفا می کنند و به عنوان ماتریکس خارج سلولی، از چسبندگی، تکثیر و تمایز سلولی حمایت می کنند. این داربست ها بر اساس منشا، به دو دسته طبیعی و سنتزی تقسیم می شوند که هرکدام دارای مزایا و محدودیت هایی هستند. پلیمرهای طبیعی مانند کلاژن زیست سازگاری بالایی دارند اما استحکام مکانیکی ضعیفی دارند، درحالی که پلیمرهای سنتزی مانند پلی کاپرولاکتون (PCL) از مقاومت مکانیکی بالاتر و پردازش پذیری بهتری برخوردارند. ترکیب این مواد می تواند خواص بهینه ای برای کاربرد در مهندسی بافت ایجاد کند. یکی از روش های پیشرفته تولید داربست، الکتروریسی است که به دلیل سادگی، مقرون به صرفه بودن و تولید نانوالیاف با خواص منحصربه فرد، در ترمیم زخم مورد توجه قرار گرفته است. در حوزه ترمیم زخم، ترکیبات دارویی مختلفی مانند شیکونین و جنتامایسین به نانوالیاف اضافه شده اند تا خواص ضدباکتریایی و التیام بخشی آن ها بهبود یابد. شیکونین با اثرات ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی خود، نقش مؤثری در تسریع ترمیم زخم ایفا می کند. از سوی دیگر، جنتامایسین به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی، به مقابله با عفونت های زخم کمک می کند، اما سمیت کلیوی و محدودیت جذب آن، چالش هایی در کاربرد بالینی ایجاد می کند. در این راستا، ترکیب مواد زیست سازگار و زیست تخریب پذیر در ساخت نانوالیاف برای پوشش زخم، یک راهکار نوین و مؤثر محسوب می شود. این مطالعه به طراحی و بررسی نانوالیاف جهت کاربرد در مهندسی بافت پوست پرداخته و خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و زیستی آن ها را ارزیابی می کند تا میزان اثربخشی آن ها در بهبود زخم مشخص شود.
پژوهشگران نسرین لطفی (دانشجو)، ناصر پولادی (استاد راهنما)، سارا غفاریان ورجوی (استاد مشاور)، محمدیوسف معمار (استاد مشاور دوم)، امیرعلی مختارزاده (استاد راهنمای دوم)